Cuba - partea 1

    Dupa un an destul de incarcat (nunta, mutarea in Canada, masterat, job etc) am decis ca meritam o saptamina de relaxare. Si pentru ca tot era weekend lung (in Canada Pastele s-a sarbatorit pe 8 Aprilie) am avut 4 zile libere (sotul numai 3), asa ca am decis sa mai luam cite 4 zile si sa mergem pina in Cuba. Sincer sa zic e la o aruncatura de bat, doar 3 ore cu avionul.
    De Cuba nu va povestesc multe lucruri care le puteti usor gasi pe net, dar va zic ce mai impresionat pe mine. De la inceput ne-am creat un buget pentru aceasta vacanta si am avut grija sa nu il depasim. Deci, pentru o saptamina all inclusive cu zbor direct din Ottawa la un hotel de 4*, dupa standardele Cubaneze, a costat $660 de persoana. E drept ca am asteptat last minute deal si am cumparat pachetul cu o zi inainte de plecare (insa aveam totul pregatit pentru ca stiam ca vom gasi ceva).


    Am zburat cu cei de la Sunwing si chiar am ramas placut surprinsi de deservire. Am avut "norocul" sa avem locurile exact la exiturile din mijlocul avionului asa ca spre bucuria noastra am avut spatiu destul de mare si nu am stat ingramaditi:) Ne-au servit cu 100g de sampanie si chiar si dinnerul a fost inclus in astea 3 ore de zbor (orez cu gaina). Am avut posibilitatea sa urmarim si un film (pe care noi deja il vazusem) asa ca nici nu am reusit bine sa adorm ca deja aterizazem. A da, si despre aterizarea.. am crezut ca se desface avionul. Se vede ca pilotul nostru facea practica sau avea probleme cu vederea pentru ca tare a mai trintit avionul cela la aterizare. Mai mult de juma din pasageri au tipat iar dupa citeva secunde cind au vazut ca sunt vii s-au apucat de aplaudat :)
    In avion ni s-a dat cite o forma care trebuia completata pentru a intra in Cuba. Am intrebat daca noi pentru faptul ca nu suntem inca Canadieni cu paspoarte avem nevoie de vreo foaie diferita, insa insotitoarea de bord intr-o engleza stilcita mi-a zis ca daca nu esti Cubanez completezi aceasta forma asa ca nu conteaza ce alta nationalitate esti. Zis si facut. La intrare in Cuba o doamna tare obisita de la immigration m-a intrebat cu ce ocazie in Cuba. S-a uitat citeva minute la pasaportul meu albastru si a pus stampila in foita care am completat-o si a zis la revedere(destul de nepoliticoasa si tare chinuita mi-a parut dinsa). Repejor am luat bagajele si am iesit afara unde la ora 8 seara erau peste vreo 22 de grade. Noi, imbracati in scurte paream de pe alta planeta. S-a apropita un Canadian si ne-a zis ca aici e Cuba si ca sa lasam scurtele :) Afara ne astepta un reprezentativ de la Sunwing care ne-a zis in ce autobus sa ne urcam. Intre timp am mers la banca de la coltul aeroportului si am schimbat $ canadieni in pesos de a lor sau CUC cum le mai zic ei. ($1 canadian pentru 0.94 centi de a lor).
    Spre fericirea noastra autobusul avea air conditioner asa ca a fost mai usor de respirat. O domnisoara care era ghidul nostru pina la hotel ne-a urat Welcome to Cuba si a glumit destul de des, pot sa zic ca cubanezii au un umor negru destul de avansat :)
    In 20 min am ajuns la hotel, pentru ca era seara nu foarte multa lume la receptie. In citeva minute am facut check in si ne-am dus in camera care nu avea view spre ocean dar spre canal ($100 costa pentru upgrade la ocean si am decis ca nu se merita pentru ca vedem oceanul in fiecare zi). Cam asa arata camera noastra (dupa ce noi am lasat hainele peste tot)
 
domna care facea curatenie mereu ne lasa diferite figurine, ei asta toti fac :)
Acesta era viewul de la noi la balcon. Am avut grija in fiecare dimineta sa ies afara sa ma bucur de ce se vedea in zare.
primul rasarit
 

De pe scari se vedea si oceanul

daca te plictiseai de ocean mergeai la bazin

iata si plaja


hotelul unde am stat
o apa atit de cristalina....

am facut si snorkeling
 
Despre mincare si cum cubanezii asteapta la orice pas sa le dai tips va povestesc data viitoare.

Comments

  1. Dar de ce toti Canadieni pleaca in vacanta in Cuba ???

    ReplyDelete
  2. @Catalin, pentru ca e mult mai ieftin decat in alte parti si apa e foarte curata.
    Plus la asta americanii nu au acces la Cuba.

    ReplyDelete
  3. foarte frumos.
    mare pacat ca bastinasii sunt tinuti in saracie.
    asteptam continuarea.

    ReplyDelete
  4. aa ,multumim pentru felicitari.
    numai bine si voua.

    ReplyDelete
  5. ...si pentru ca e mai ieftin, e o alta explicatie. Nu cred ca la banii astia poti sa te duci in Vancouver, spre exemplu. Poate doar la un cottage prin apropiere fara sa fii nevoit sa iei avionul.

    ReplyDelete
  6. Din curiozitate : ce ati facut o saptamana acolo ? Ma intereseaza in mod special ce ati vazut ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. In postarile viitoare va povestesc despre excursiile care li-am facut si ce alt "fun" am avut :)

      Delete

Post a Comment