Noi schimbari in procesul de imigrare


    Ultimile noutati legate de procesul de imigrare in Canada nu sunt cele mai bune pentru cei care se gindesc sa vina aici sau chiar deja au aplicat si asteapta un raspuns. De fapt, pe cei din urma, aceste schimbari nu tare ii afecteaza doar ca durata asteptarii posibil sa fie mai mare. Insa mai bine mai tirizu decit de loc nu?      Deci, chiar daca deja nu mai am nimic cu acest proces, noutatile de acest gen ma intristeaza si pe mine pentru ca multi cunoscuti de ai mei care doresc sa vina si aspira la o viata mai buna aici, intr-un fel sau altu li se pune tot mai multe bete in roate. Cred ca mai toti din cei care sunt cu gindul la Canada au citi despre noile regului, daca nu, aici gasiti toata info.

     Pe de o parte, eu sunt deacord cu noile schimbari si vreau sa ma intelegeti corect, e mult mai bine sa fie o ordine oarecare in procesarea dosarelor si oamneii sa nu astepte cite 4-5 ani pina a obtine viza. Faptul ca se pun mai multe conditii si multi din cei care ar dori sa vina nu se mai califica, cu aceasta nu sunt deacord. Acum incerc sa ma pun in locul celor de la conducere deaici. E normal ca ei au nevoie de forta tinara de munca, de specialisti care usor o sa-si gaseasca de munca si pe care statul Canadian nu va fi nevoit sa ii suporte, dar totodata te gindesti, citi din cei care o sa aplice pe baza la lista lor de profesii o sa lucreze in domneiu? Toti stiu ca daca doresti sa lucrezi "pe profesie" oricum o sa trebuiasca sa faci o scoala dea lor, sau cel putin sa echivalezi studiile tale. Dar daca vrei sa aspiri la mai mult atunci la sigur iti treb o diploma Canadiana. Nu zic ca e greu sau imposibil, insa dupa o anumita virsta parca nu-ti mai arde a studii, mai ales dupa ce faci o pauza de vreo 5 ani.
    Am vazut ca cei de la imigrare s-au facut mai destepti si au introdus noi legi si in ceea ce priveste sponsorizarea sotului/sotiei. Daca pina acum partenerul care a fost sponsorizat avea dreptul (in caz de divort) sa sponsorizeze alta persoana (noul partner), acum insa in caz de divort timp de 5 ani nu o sa poti sa sponsorizezi un alt partner.
    Mai nou, o noua lege se discuta in ceea ce priveste casatoria timp de 2 ani pina a obtine Cardul de Resident permanent. E la fel ca in SUA. Din momentul ce ti-ai casatorit cu o persoana care a obtinut PR va trebui sa fiti casatoriti pentru cel putin 2 ani ca partenerul sa obtina cardul permanent, astefel ei incearca sa stopeze casatoriile fictive. Insa multi care apara drepturile femeilor protesteaza si spun ca astfel multe femei vor fi nevoite sa suporte violenta domestica la care ar putea fi supuse.
    Inca multe legi si schimbari o sa mai apara, insa atit timp cit iti doresti ceva cu adevarat faci tot posibilul sa obtii, asa ca cei care vor sa ajunga in Canada or sa ajunga indiferent de obstacole. Multa bafta si rabdare la cei care au inceput acest journey.

Comments

  1. Buna! Poti sa-mi spui si mie , de ce dureaza asa de mult procesul acesta de emigrare?, noi am depus dosarul 1 tocmai pe 8 nov 2010 si abia am primt in mai 2011 Acc-ul si de atunci nun mai stim nimic.Se zicea ca e o tara in care se emigreaza mai usor decat Australia sau America, dar vad ca nu e asa si nu stiu de ce. Nu inteleg de ce nu colaboreaza cu noi, le-am scris de atatea ori despre dosarul nostru si... nimic. Nu stim de ce nu ofera informatii ca doar am platit ptr asta.Cel putin cei de la Viena sunt si au fost f neseriosi.

    ReplyDelete
  2. Salut. NU sunt eu cea mai potrivita persoana sa raspund la asa gen de intrebari insa citiva ani in urma intr-adevar era foarte usor de imigrat in Canada, insa acum deoarece foarte multa lume aplica (pina acum sunt peste 90 mii de aplicatii in process iar anul aproximativ doar peste 30 mii sunt procesate) din aceasta cauza si se lungeste acum procesul, iar toate aceste noi legi nu fac altceva decit sa mai reduca numarul de aplicatii ca ei sa reuseasca sa le finiseze pe cele care sunt in asteptare). La noi tot procesul a mers repede pina in momentul cind trebuia sa luam viza. A durat peste 6 luni din momentul ce am dat medicalele pentru ca sa ne ceara pasapoartele. Noua cei din Buffalo (noi acolo am depus dosarul pt ca am aplicat din SUA) tot nu ne raspundeau la emailuri (cei drept la primele ne-au raspuns si ne-au zis ca sunt multe dosare si ei au un numar oarecare de viza pe an care pot sa-l dea si din cauza asta dureza mai mult, insa sa asteptam ca ei ne vor anunta cind le trebuie ceva de la noi) E bine ca ati primit Acc-ul deja inarmati-va cu rabdare, traiti-va viata frumos si o sa vina si celelate pe rind.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim de sfat si de incurajari!

      Delete
  3. Suntem pe picior de plecare spre canada.sincer,sunt dezgustata de felul in care se desfasoara intrg procesul de emigrare.asteptarile lungi si fara nici un fel de explicatii.
    pretentiile de a avea studii,diplome si multe altele doar asa sa fie la dosar,ca oricum sunt bune doar de hartie igienica .
    trebuie sa o iei de la capat cu scoala si daca ai o varsta,nu iti mai vine.
    acum stiu ce ma steapta in canada asta mult visata.ma duc ,ca boul la abator. imi tot tepet ca merg pentru ca ,copiii sa aiba un viitor mai bun.oare??

    ReplyDelete
  4. Draga anonimule, si eu sunt cred aproape in situatia ta , am depus actele pe 8 non 2010 si abia am Acc-ul , dar cum scrie si Moldoveanca tr sa avem rabdare . E adevarat ca dureaza mai mult si deja sunt multe explicatii plauzibile ptr aceasta intarziere, iar eu mai completez cu una si anume , am inteles ca multi romani de-alungul timpului nu au respectat destinatia ptr care s-au inscris , iar guvernul canadian ar fi lungit si din acearsta cauza procesul de emigrare. Cu privire la viitorul luminos , sa stii ca tine si acolo ca si aici de fiecare dintre noi . Eu cel putin dintre doua rele , tot timpul l-am ales pe cel mai putin grav. Sunt profesor in Romania si vad si aici ce hal de educatie e prin scoli si ce fac elevii si aici:tigari, droguri,prostitutie, impertinenta in fata profesorului,lipsa totala la unii de a invata,fete insarcinate prin liceu.. etc. Deci ... sa lasam deoparte,,buna noastra educatie romaneasca" ca a trecut si aici, nu mai e ce era in anii 50.Deci daca si acolo , in Canada viitorul nu ar fi f luminos, cu siguranta voi alege Canada ptr ca nu poate fi mai rau ca in Romania. Deci in ecuatia asta , raul cel mai putin grav e Canada.Merg pe mana lor, ca pe a Romaniei am mers 10 ani de cand sunt in invatamant si m-am lamurit.Tot educatia pe care o dai in familie e cea mai sfanta.Chiar saptamana trecuta am avut un caz in scoala de homosexualism... Deci unde e raul??.. peste tot este rau , dar avem datoria sa-i educam pe copiii nostri in directii bune si normale indiferent unde ne aflam.Numai bine si nu te descuraja, daca va fi de la Dumnezeu sa ajungi acolo, ai sa ajungi.

    ReplyDelete
  5. Stimati Anonimi!

    Sincer, Canada nu este pentru toti. Nu toti care vin aici isi gasesc rostul. Nu toti care imigreaza se aranjeaza la munca lor de vis.

    Este practic imposibil, fiind avocat in Moldova, sa ajungi avocat in Canada. Asta nu inseamna ca este imposibil sau ca nu poti ajunge.

    Este aceeasi Romania, cu aceeasi coruptia si birocratie, insa la un nivel cu mult mai mic decat in Romania. Sa crezi ca aici nu se da mita, sau ca nu sunt scheme atotstiute pentru "presenturi" achizitorilor este cum ai spune ca aici nu tot oameni traiesc.
    Cine crede ca venind in Canada va intilni caini care umbla cu colaci in coada, iar Guvernul in frunte cu Prim Ministru va sta la aeroport sa-ti dea onorul - viseaza.

    Canada iti ofera un refugiu si 1000 de posibilitati. Ce faci cu viata ta, este doar alegerea ta.

    www.blogdincanada.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. In ceea ce priveste coruptia in Canada eu cred ca ea se intimpla la nivel inalt. Aici ma refer ca nu o sa intilnesti pe strada un politist care o sa vrea sa ia $100 ca sa nu-ti puna ticket, sau sa poti sa dai ceva shpaga cuiva ca sa obtii o stampila etc. Ne mai vorbind de doctori. Nici un doctor aici nu va lua un ban de la pacient (e adevarat, au si salarii care sa le permita asta) totusi la nivel de mentalitate in ceea ce tine corputia Canadienii is mult mai departe de noi. (la oamneii de rind asta nu le e in singe, cum e la moldoveni care stiu ca dak dai bani poti in MD sa obitii totul.)

      Delete
    2. Sunt de acord cu asta. Medicilor nu le trebuie mita:) Nu le trebuie pentru ca la cat primesc ei. M-am uitat peste salariile medicilor din 2007 de pe site-ul min finatelor Ontario (info mai recenta nu am gasit, oricum am cautat fix 5 min), iar salariu mai mic de 100.000 nu am gasit. Mediu 160.000. La ce ar lua medicii mita?
      Politist sa ia mita...No way. Catuse pe miini si la sectie! Ai o shansa daca vorbesti cu el frumos si incerci sa te inteleaga, in cazul in care incalcarea nu e grava. De $100 amenda...nici vorba. Politistul incepator face 45.000 pe an. La 2 ani de slujba are salariu de aprox 60.000. Iar daca mai ia si off-duty platite cu 65-80 pe ora...Off-duty - serviciu de pastrare a ordinii publice, oferita de catre Politie companiilor private. Spre exemplu eu am restaurant, si la mine simbata si duminica se fac betii, iar iranienii se bat cu evreii. Cer de la politie sa-mi dea 2 politisti pe 6 ore, de la 18.00 la 24.00, si platesc serviciile lor.
      Deci nu prea se aude un politist sa ia mita.
      Iti dau dreptate aici, si coruptia se intimpla intr-adevar la nivel mai inalt decat functionarul de rand.

      www.blogdincanada.com

      Delete
  6. Salut. Eu sunt cetatean al rep. Moldova si al Romaniei. Ca cetatean al carii tari m-ai bine sa depun dosarul??????? Locuesc in MD. Mersi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrei sa aplici pe partea federala sau cea Franceza? Daca ultima, te califici dupa ultimile schimbari?
      Daca aplici in Quebec treb sa fii in MD cind aplici cu cetatenie Moldoveneasca si invers dak cu cea romaneasca. Ceea ce tine de partea federaa nu prea conteaza pt ca oficiu de la Bucuresti e responsabil de MD si Romania.

      Delete
    2. Eu eram cetatean al Romaniei si Moldovei cand am aplicat pentru Resedinta Permanenta.
      Am aplicat cu cetatenia moldoveneasca.
      Am aplicat pentru provincia Quebec.

      www.blogdincanada.com

      Delete
  7. foarte utile postarile, draga!. citesc acuma si...inteleg mai bine totul. cand eram in tara aveam si eu mii de intrebari despre procesul de emigrare.
    sfatul meu pentru toti: incercati sa aflati cat mai multe informatii pana a ajunge aici, salvati timp si nervi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi lili2. Total deacord cu tine. Cu cit te informezi mai mult cu atit mai usor adaptarea. Tu pe ce meleaguri a Canadei esti? :)

      Delete
    2. in Toronto. Colega de breasla cu Francisca...
      ea, insa are mai mult timp ca mine sa scrie, dar roata se intoarce, eu termin de invatat, da ea incepe, asa ca incep sa scriu eu mai mult in scurt timp!
      De altfel, bun venit pe blogul meu...
      http://www.calili2.blogspot.ca/

      Delete
    3. Oo dar suntem pe aceleasi tarimuri :) Apropo prin ottawa nu aveti treaba? :) Eu credeam ca tu esti din RO dar am vazut ca tot esti din MD :) super, ma bucur cind dau peste mai multi deai nostri peaici :)

      Delete
  8. Buna la toti. Cazierul meu nu este perfect, in trecut am avut mici probleme cu legea. Au trecut cam 10 ani.Asta in MD. Dar ca cetatean al RM totul este ok, numai ca locuesc in MD.
    Intrebarea mea este: cit e de grav daca in cazier e scri ca am fost tras la raspundere penala??? MMUULLTUUMESC.

    ReplyDelete
  9. Sau sa depun ca cetatean al Romaniei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Cu parare de rau nu cunosc raspunsul la prima ta intrebare. Din cite eu mai citisem dupa 10 ani deja nu se mai arata in cazier ce a fost cu atit timp in urma, dar poate cineva care e mai informat in domeniu poate sa zica. In ceea ce priveste sa aplici ca cetatean al Romaniei nu conteaza pt ca atunci cind aplici te pune sa dai cazier din tarile unde ai trait mai mult de 6 luni.

      Delete
  10. Multumesc mult pentru ajutor, dar sincer nu m-am hotarit la 100 % sa depun actele. Tot stau pe forum, analizes, parca astept sa-mi zica cineva"Dute si nu o sa regreti" Cum te-ai hotarit tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai la noi nu a fost asa greu. Noi eram in SUA si aveam de ales unde sa raminem, Canada sau SUA. Deoarce in Canada aveam rude si in plus procesul a fost mai rapid ca in SUA am ales Canada si pina cind nu regret. Dar cum s-a mai zis, totul depinde de fiecare in parte sa-si creeze acea viatsa de vis pe care toti ni-o dorim. Ceea ce pot sa zic la sigur e ca aici o sa ai toate sansele si posibilitatile sa faci asta.

      Delete
  11. o sa vedem ce o sa scrieti peste vreo 5 ani despre 'viatsa de vis pe care toti ni-o dorim'

    si peste 10, cand salariul mediu in MD va fi mai mare decat cel minim in Canada

    Si sa va spun o chestie, care explica foarte multe lucruri si raspunde la multe intrebari:

    Canada - tara de kakat, cu un Guvern tot asa - anume din cauza incompetentei ministerului se schimba regulile aiurea, se inchid 280 mii de aplicatii pe partea federala pentru oameni care asteapta dinainte de 2008, se fac 'liste cu profesii' pentru Quebec(ce folos? oricum ordinele profesionale si sindicatele nu permit sa lucrezi cu diploma ta de 'profesie ceruta'?

    Coruptie in Canada exista multa, la nivel inalt si mediu, dar din cauza ca ei au capitalism de 300 de ani, o parte din ea a fost legalizata(lobbyismul, fondurile pentru partide politice, sponosirizari de catre marile companii, cadouri de la companiile faramceutice medicilor si asociatiilor lor profesionale - cateva miliarde pe an, salarii de sute de mii pentru posturi inexistente etc.)

    IN general insa, este o prostie sa emigrezi in Canada(si nu din cauza ca 'nu e pentru toti - tre sa intelegeti ca exista un adevar obiectiv, exista logica, bunul simt si ca, exista chestii valabile pentru toti - nu vorbesc de exceptii - ca sunt si oameni care castiga 1 milion la loterie...):

    - O clima foarte de rahat - schimbari dese, iarna foarte lunga etc.

    - O tara poluata(din cauza SUA, trecutului industrial care a poluat tot solul, lacurile si raurile, hormonilor din mancare, standardelor de 10 ori mai slabe decat in europa etc.)

    - Departe de Moldova(cum nu ai da, e important)

    - Zero cultura, zero istorie, oamenii nu au cultura generala, ' bucatarie canadiana' etc. nu exista. toti se imbraca si vorbesc ca niste ciobeni, localuri murdare si vechi, case de CARTON(dar costa sute de mii de dolari

    - Impozite mari, salarii mici(garantat daca esti emigrant), diverse taxe foarte mari(scolare, municipale, pentru imobil etc.)

    - O tara organizat pe principiul Clanului(tribal) – tot se face pe referinte – nu ai referinta, nu iti inchiriaza apartament, nu te ia la lucru etc. 90 proceinte din joburile bune nu se publica – se angajeaza prieteni, cunoscuti, verisori, cumnati, cunoscutii celor care lucreaza déjà etc. In acelasi timp – pentru joburile de rahat, cu salarii de supraviutuire, iti cer CV, scrisoare de recomandare(macar 3 – de unde sa la ia un emigrant???), experienta canadiana de 5-10 ani(de unde blea?) dar sa nu ai peste 30 de ani(nu se spune ca nu e legal, dar se prefera tinerii pana la 30 in mod vadit(cu experienta mare)

    Nici un fel de ‘sanse egale’, ‘obiectivitate’, ‘meritocratie’ nu astepta in aceasta tara.

    Toate domeniile sunt inchise, controlate de catre Colleges, Ordine profesionale, sindicate, organisme de reglementare etc. si pentru tot tre sa platesti taxe, fee-uri, HARTOAGE etc., de iti ies ochii – chestii, la care in MD nu te-ai fi gandit, sau plati in viata ta…

    - Nu exista presa libera – nu se critica niciodata nimic, in presa nu se vorbeste despre scandaluri, viata politicenilor, jurnalistii nu fac cercetari, investigatii.

    - In fiecare an, cate vreo 300 de canadieni nevinovati sunt omorati de catre politisti, inca vreo 300 mor de asteptare(liste lungi pentru servicii medicale)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihai mersi ca ai ales blogul meu sa-ti versi minia si frustrarea pe Canada. Nustiu din ce cauza nu gasesc aici si continuare mesajului tau (dar eu in email il am asa ca dak ceva pot sa il public) si mersi ca ne-ai numit, citez " CU CAT ESTI MAI PROST, MAI IGNORANT, MAI NAIV si mai 'analfabet', cu atat e mai usoara viata in Canada."
      Eu personal am mai citit comentarii scrise de oameni de-al de tine dar se vede ca la tine a fost rau de tot de ai vazut doar "partile negative" pe care taaaare le-ai mai exagerat. Apropo tot ce ai scris tu mai sus se poate foarte usor de zis de oricare tara. (Bine ca in MD avem presa libera, doctori buni din cauza carora deja 8 copii nevinovati au murit, clima normala si cel mai importnat avem CULTURA si oamenii din MD au un nivel de cultura mult mai "inalt decit altii) Sa fim seriosi, nustiu eu ce studii ai facut si prin cite tari ale lumii ai fost insa comentariile tale ma fac sa cred ca nu ai reusit multe pina acum si ai decis sa dai vina pe altcineva/altceva, ca de ma rog e mai usor decit sa zici ca tu esti de vina si ca tu esti cel care iti faci singur viata mai buna.
      P.S. Sa ai o viata frumoasa in tara perfecta pe care tu o visezi.

      Delete
    2. Un mic update despre "cultura" din Moldova... http://www.protv.md/stiri/social/baiatul-care-a-murit-dupa-ce-a-fost-batut-intr-o-discoteca-petrecut.html

      Delete
  12. salut fratilor. ajutati-ma cu un sfat sau daca a-ti avut asa situatie ori stiti pe cineva cum a procedat in asa caz ca la mine, sint in Montreal din ianuarie 2012 sint casatorit dar vreau sa divortez ca nu merge deloc, am in tara pe cineva cu cine am un copil, as dori mult sa-i aduc aici dar nu stiu cum sa procedez, in cit timp e posibil si care sint modalitatile, merci anticipat. Victor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Victor ti-am raspuns la intrebarea aceasta pe forumul montreal.ro

      Delete
  13. merci p-ru raspuns dar as mai dori sa aflu detalii dac e posibil. merci

    ReplyDelete
  14. buna. am si eu o intrebare. eu am cetatenie romana,iar sotul meu este din Bangladesh si momentan stam in Cipru. trebuie sa aplicam pt. viza din Romania sau putem sa aplicam de aici? multumesc anticipat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca stati legal in Cipru si aveti de cind sa mai stati acolo pe tot parcursul procesului de imigrare e mai usor sa aplici din Cipru.

      Delete
  15. salut!am o intrebare. eu cu sotul si fetita suntem momentan in SUA pe viza turistica, care am prelungit-o pina pe 5 decembrie 2012(au ramas citeva zile)Nu vrem sa ne intoarcem acasa in Moldova.Avem noi ceva sanse sa aplicam pt Canada de aici din SUA in situatia care suntem, daca ramanem peste termen?Si inca una: experienta de lucru in tara eu nu am deloc, sotul oficial are doar jumate de an, am mai lukrat doar ca studenti in SUA.Suntem eligibili pt a aplica pt Canada?Merci mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Ca sa poti aplica la imigrare in Canada din SUA trebuie sa ai stat sau permis sa stai cel putin 1 an in SUA. Deci trebuie sa fii LEGAL ca sa poti aplica la imigrare. Cum la voi viza expira in 15 zile nu prea o sa puteti sa faceti multe, iar daca ramineti ilgeal in genere nu veti putea aplica de loc. Cel mai bine daca decideti ca vreti in Canada e sa aplicati de-acasa din MD. Nu e neaparat sa ai experienta de munca daca ai studii in una din profesiile care ei le cer, asa ca trebuie sa verificati sa vedeti daca va calificati. Uite aici 2 linkuri: unul pt partea federala si unul pentru cea franceza:
      http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp
      http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/immigrate-settle/permanent-workers/epi.html
      Multa bafta

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut Mihai. Internetul iti sta la dispozitie. Toata informatia care o cautio este online, trebuie doar sa ai timp si dorinta sa citesti totul. Poti sa incepi cu forumul montreal.ro unde este esxplicat cam totul.

      Delete
  17. Buna am o intrebare mai neobisnuita!
    Sotul unei prietene de a mele e plecat legitim in Canada, de nationalitate e moldovean, dar are si dubla cetatenie a Canadei.
    E mai bine de un an acolo.
    Respectiv in perioada aceasta el a pregatit setul de documente ca sa o cheme si pe ea acolo. Si ei, ia venit desigur chemarea.
    Problema consta in aceea ca ea nu stie ce sa faca, mai ales ca a aflat ca el a inselato, si sentimentele sau racit in urma a mai multor probleme personale.
    Are rost ea sa plece in colo si sa divorteze? ii permite legea sa stea acolo daca divorteaza? sau mai bine deja sa stea acasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut. Depinde ce vrea prietena ta. Daca ea doreste sa vina in Canada (sa obtina PR si sa traiasca aici)atunci poate sa vina si sa divorteze pe loc, unica conditie e sa fie faptul ca ei sunt casatoriti de mai demult. Noua regula impusa de departamentul de imigrare ca sa puna punct fruadelor care se fac in domeniu casatoriei ca sa obtii acte,iti cere ca sa stai casatorit timp de 2 ani din momentul ce obtii PR. Insa daca ai fost casatorit inainte de asta, ai copii, demonstrezi ca ai fost supus violentei fizice in timp ce esti casatorit, atunci regula data nu se aplica (http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-10-26.asp)
      Eu nu cunosc detalii despre cazul prietenei tale, una iti zic ca nu e usor sa fii singur in Canada (daca mai ai si copii atunci lucrurile se complica)Ea trebuia sa decida ce vrea si resepctiv sa actioneze dupa deciziile luate.

      Delete
  18. Buna!am depus dosarul de sponsorizare sotie in decembrie 2012,in ianuarie ne-eu anuntat ca dosarul e trimis la Bucuresti,cineva stie cit dureaza acest proces,kind voi putea obtine viza.perioada de sponsorizare?mersi mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salut si eu am dosarul la ambasada la tine tia venit raspunsul?

      Delete
  19. Dak ai rezidenta permanenta in Canada si vrei sa vii in Sua ai drept de munca aici?multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Permisul de rezidenta nu-ti da voie sa mergi in SUA nici ca simplu turist. Trebuie ori sa ai cetatenia Canadiana ori viza in SUA. In ceea ce priveste dreptul de munca trebuie sa ai oferta ca sa poti obtine viza de munca ori daca deja lucrezi pentru o companie din state sa-ti deschida viza L1 ca sa pleci acolo la munca.

      Delete
  20. Hi..do you have to have a job offer under the express entry system in order to qualify? I've heard different things from different people so I am not sure.

    ReplyDelete
  21. Here you can find your answer http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/

    ReplyDelete
  22. Buna!!!, as vrea sa aflu si eu cite ceva despre emigrare, dac este posibil:
    1. Cit timp dureaza in prezent procesul de e migrare
    2. Daca acum am 31 ani, dupa cum auzisem procesul s-a marit pina la 5 ani, reiese ca la 36 as fi cu acte in regula pentru emigrare, insa era asa un punct ca prioritari sint cetatenii cu virsta pina la 35 ani, ar fi asta pentru mine o problema?

    ReplyDelete

Post a Comment