Ma simt norocoasa

© Nadia Martinez
 Iata ca am ajuns si la cea de 100 postare :) Sa zic aici ca sunt norocoasa,nustiu, mai degraba sirguincioasa ;)
Intr-o seara nu ma prindea somnul si pentru ca aveam prea mult timp am inceput sa ma gindesc la faptul cit sunt de norocoasa. Eu de regula nu prea cistig la loterii si alte jocuri de noroc dar ma gindesc ca in unele situatii chiar am noroc.
Primul noroc peste care am dat sta chiar acum in cealalta camera la calculatorul lui. Ma gindesc si acum daca nu eram online in acea zi de toamna din 2006 si daca nu ne scriam...oare unde era sa fiu acum? defapt nu vreau sa stiu pentru ca imi e bine unde sunt  si cu cine sunt acum.
Ma gindesc si la momentul cind am primit a 2-a viza in SUA (cind deja stiam ca vreau sa raman), acela chiar a fost noroc pentru ca daca nu primeam viza, 99% ca nu avea sa fim impreuna.
Apoi ma gindesc la norocul care l-am avut sa dau peste un avocat bun care prin pregatirea unui dosar cum scrie cartea sa imi obtina o viza care fusese refuzata prima oara. Imi dau seama ca am avut mare noroc sa am parte de cel mai bun international advisor de la colegiu(SUA)care a inteles ce vreau din prima secunda cind m-a vazut. Era destul sa-i dau un sunet si totul se rezolva.
Primul job oficial in SUA il atribui tot norocului. Defapt aici cred ca e 50 la 50 pentru ca abia dupa 6 luni de voluntariat la organizatia data am avut norocul sa iau jobul care devenise vacant. Ma gindesc cit e de important sa fii prezent la momentul si timpul potrivit.
Ma simt norocoasa pentru ca am cunoscut si cunosc oameni deosebiti, multi dintre ei mi-au devenit prieteni buni, cu unii vorbesc mai rar dar stiu ca oricind o sa pot sa ma bazez pe ei.
Venitul in Canada tot noroc pot sa-l numesc. Am trecut tot procesul fara nici cea mai mica problema. De intrarea la masterat cu bursa si job part-time la inceput nici nu mai vorbesc. Aici chiar pot sa zic ca m-am nascut in camasa.
Cind stai si te gindesti cum unele situatii au "lucrat/fost" in favoarea ta, iti dai seama ca totusi cineva acolo sus te iubeste. Unii ar zice ca norocul ti-l faci singur, sunt doar 50% deacord cu asta, pentru ca unele lucruri nu noi le decidem si nu sunt in puterea noastra de a decide, din acest motiv eu consider noroc.
Voi va simtiti norocosi?
Update. Va ziceam mai sus ca nu cistig la loterii si alte chestii de genul. Uite ca numai ce am  primit un telefon ca am cistigat "a year of supply of roses". Mi-am scris numele pentru o loterie citeva zile in urma si uite ca barbatimio nu mai treb sa-mi cumpere flori un an de zile :P

Comments

  1. Cred ca povestea ta cu Sandu o s afie povestea vietii tale for ever! Love is in the air :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tu j stii, odata ce ai omul iubit si dorit alaturi, nimic nu e imposibil:)

      Delete
  2. eu cred ca totu este in mana lui Dumnezeu . chiar daca noi nu intelegem sau nu stim, eu cred ca nimic nu este la intamplare sau "la noroc".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista ....Daca tu esti un om care priveste lumea pesimist , daca nu stii sa te folosesti de fiecare intamplare , daca nu stii sa te bucuri si sa fi multumit de frumusetea vietiii ... degeaba ! TOATE vor trece pe langa tine fara sa te bucuri de ele .
      Nu-l face pe Dumnezeu raspunzator de felul in care primeste sau nu ce I se intampla ...

      Delete
    2. Skiorule la tema asta e mult de discutat, insa pina la urma fiecare are dreptul sa creada ce vrea si ince vrea

      Delete
  3. da,are fiecare dreptul sa creada orice,numai ca nimeni nu vrea sa aiba o credinta doar ca sa se afle in treaba(sau cel putin asa ar fi normal).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce legatura are ?
      Dumnezeu iti ofera , tu alegi .... NU te impinge Dumnezeu sa faci sau nu faci ceva ! Se numeste liber arbitru . Nu poti da vina pe Dumnezeu pentru alegerile pe care tu le faci ...
      Si mai e ceva oportunitatile( nici nu are importanta cum se numesc noroc/vointa divina ) in viata trebuiesc primite , folosite ca altfel cunosc o gramada de oameni care se plang ca nu au noroc dar nu fac nimic sa se schimbe .
      O credinta "ca sa se afle in treaba" ...sunt atatea feluri de a fi credincios si fiecare are importanta lui ...
      Una din colegele mele de scoala , maica Maria , obisnuia sa spuna ca liturghia e de mai multe feluri : cea din biserica , cea de la patul bolnavului sau cea a mamei care isi mangaie copilul .... fiecare gest de bunatate pe care il faci este un act de credinta . Pentru ca a fi credincios nu inseamna sa canti psalmi sau sa bati matanii ci sa fi bun si sa incerci sa faci bine ...asa incepi sa schimbi lumea ... Parerea mea ...
      Oamenii buni atrag norocul , iar acest noroc trebuie sa stii sa il apreciezi si sa-l cresti .
      Felicitari pentru roses :) Asta da noroc :)Vrem poze cu primii trandafiri :)

      Delete

Post a Comment