Adunate

 
N-am mai intrat de mult timp pe-aici. Am fost ocupata facind-o pe ghidul pentru socrii mei. Doua saptamini de vacanta au trecut destul de repede, insa in tot acest rastimp parca am facut destul de multe.
Nici nu am observat cum a trecut data de 19 Iulie cind s-au facut 2 ani de Canada. Imi pare putin, dar uitindu-ma in urma la cite am realizat, ma simt destul de mindra.
Tot mai citesc pe unele bloguri si chiar am avut ocazia sa cunosc si posesoare unuia, skiorul, o persoana foarte deosebita si cu o familie frumoasa, si am inteles faptul ca e nevoie de ceva timp ca sa te acomodezi. Or pentru noi tot procesul de acomodare a avut loc in cei 3 ani de SUA. Citind si ascultind ce zic altii despre etapele acomodarii unui imigrant, inteleg ca eu tot le-am trecut, doar ca au fost acolo si chiar daca nu eram in proces de imigrare ci facem doar studii, am trecut totusi prin toata metamorfoza asa zisei Acomodari. Pentru noi mutatul in Canada a fost destul de simplu, poate anume din motivul ca eram deja "caliti" stiam la ce sa ne asteptam si nu prea am avut "socul cultural" de care se lovesc multi noi veniti. De multe ori privesc in urma si zic ca decizia de a ne muta in Canada a fost una dintre cele mai bune pe care noi le-am luat. Nu zic, si in SUA nu avea sa ne fie rau, dar totusi undeva acolo in adincul inimii simt ca aceasta a fost decizia corecta.
In mai putin de 2 ani de zile am reusit sa cumparam casa, sa gasim joburile care le vroiam, sa mergem in vacante, sa aducem parintii in vizita. Da, stiu, nu toti reusesc atit de repede sa faca asta, insa la noi s-a primit si vreau sa cred ca li se primeste si la altii, daca nu atit de repede, putin mai tiriziu dar oricum sa fie.
Multi dintre voi poate ati inteles din posatarile mele ca eu nu sunt genul de persoana care sa se plinga si sa vada partea goala a paharului. Da, Canada nu e perfecta si nu prieste la toti, am multi cunoscuti care lucreaza joburi grele sau cu salariu minim, insa nu i-am auzit plingiduse. Ei spera ca in timp o sa obtina ceea ce au in plan si nu renunta, asta e ceea ce consider eu mai important. In alta ordine de idei, pentru cei care se afla in zona Ottawa/Gatineau si vor sa vada un spectacol incediar, eu le recomand din suflet sa mearga la TOTEM de Cirque du Soleil. Poze nu s-a permis de facut in timpul spectacolului asa ca am gasit trailerul pe net.

Comments

  1. Este foarte bine ca sunteti fericiti . Sunteti foarte frumosi, m-am bucurat ca v-am cunoscut.
    cred ca puteti fi un model de urmat pentru multe cupluri tinere.
    numai bine va doresc.
    multumim inca odata pentru ospitalitate si va asteptam pe la noi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu mare drag si sa stii ca usa e deschisa oricind pt voi :)

      Delete
  2. Sunteti intr-adevar bravo cum spune si "Skiorul", dar cred ca cu mult mai corect ar fi daca ai specifica ca tot ce ati obtinut este ca rezultat a "5 ani" de munca si perseverenta nu doar 2. Deoarece fara acei trei ani in SUA ar fi imposibil sa atingeti vivelul vostru lingvistic si profesional...sau gresesc :)
    Sper ca ma intelegi corect si vezi ca o spun in nume de bine...intr-adevar sunteti un exemplu pentru multi.
    P.S. Urmaresc toate postarile tale de la bun inceput :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alexandru, sa stii ca ai perfecta dreptate. Cei 3 ani de SUA au ajutat enorm pentru ca acolo am facut studiile (cei drept a mele nu prea au contat), acolo am trecut primele trepte ale acomodarii, insa totusi cind am venit aici am luat totul de la 0. Si aici ma refer la credit history, work experience si multe altele. E drept ca a fost mai usor pentru noi ca deja stiam la ce sa ne asteptam. Daca pt sot a fost foarte usor sa gaseasca de munca, mie mi-a trebuit 6 luni sa gasesc ceva full time si aici dupa cum banuiesc ca ai citit, am gasit datorita networking-ului :)

      Delete
  3. iti scriu din Moldova, citesc uneori blog-ul tau si vreau sa va spun sincer ca sinteti BRAVO !!!

    ReplyDelete
  4. Buna, Ana as vrea sa te felicit, si sa-ti zic ca multe din postarile tale pe care le citeam inca din rep. Moldova mi-au fost de folos aici in Canada. Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur nespus ca posatrile mele au fost de folos. Atit timp cit am putut sa ajut 1-2 oameni eu simt ca misiunea blogului a fost implinita. Asta, insa, nu inseamna ca nu mai scriu. Cind mai gasesc ceva interesant sau daca va intereseaza ceva specific, intrebati.
      Apropo, pe care meleaguri canadiene v-ati oprit?

      Delete
    2. Noi suntem in Edmonton, Alberta

      Delete
  5. wow, frumoasa provincie Alberta. Sper k intr-o zi sa o vedem si noi :)

    ReplyDelete
  6. bv, imi place stilul tau pozitiv de a fi. multa sanatate si la mai multe

    ReplyDelete
  7. Salut, felicitari pt blog si pozitivul pe care l-am descoperit.
    E o placere sa citesc!!

    ReplyDelete

Post a Comment