Graduation


Gata, am si eu un document Canadian la miina si ma simt si eu in "rind cu lumea".
Povestea cu Masteratul o stiti pentru ca mi se pare am mai zis-o. Cind am venit in Ottawa, primul lucru care l-am facut a fost sa mergem la Carleton University sa ma interesez daca cumva ma primesc sa fac un masterat in comunicare acolo. Se pare ca norocul a fost de partea mea, si fara prea multe intrebari am fost acceptata. Cei drept eu am stiut din timp ce acte sa aduc cu mine si am mers direct la persoana responsabila de admiterea la masterat. In septembrie 2011 incepusem studiile pe care nu plateam nimic pentru ca am avut note bune si au decis sa-mi dea bursa, in plus mi-au dat si de lucru part-time ca teacher assistant. Nu pot sa zic ca a fost usor, cind imi aduc aminte prima lectie cu studentii de anul 1 la comunicare, si acum trec fiori prin mine:)
Insa asa a fost sa fie ca in Decembrie acelasi an, sa-mi gasesc un job full time (jobul de acum). Pentru ca nu puteam face fata studiilor full time, lucrului part-time si unul full time, am decis sa renunt la jobul de la universitate si sa trec la studii part-time. Am incercat asa o luna si nu a mers, eram prea obosita de la serviciu ca sa mai am chef de citit carti intregi de nebunii si sa fac eseuri de 20 de pagini despre istoria persuasiunii, asa ca am decis sa iau un an academ. Nu vroiam sa renunt definitiv pentru ca nustiam cum o sa fie cu serviciu. Dupa un an de zile, mi-am dat seama ca masteratul in communicare nu e chemarea mea, asa ca am renuntat. Intre timp, simteam ca vreau sa invat ceva, vreau sa am si eu o diploma Canadiana la miina, insa sa fie de la ceva ce eu o sa am placere studiind. Asa s-a facut ca am gasit programul de Fundraising Management la Algonquin College. Programul era online ceea ce era important pentru mine. Compus din 6 cursuri, avem 3 ani la dispozitie sa-l finisez. Eu am fost mai harnicuta si l-am finisat in 2. Cu mare drag citeam ceea ce ni se dadea si eseurile imi parea destul de usoare pentru ca intelegeam despre ce se vorbea si in plus, lucrez in domeniu si vedeam totul cu alti ochi. Acum daca ma va ajuta dimploma asta sau nu, Domnul stie, insa eu ma bucur ca am terminat ceea ce am inceput si un plus mare e faptul ca acum nu va trebui sa dau vre-un test de limba cind o veni timpul de aplicat la cetatenie. 
 

Comments

  1. Felicitari!!!
    Bravo!
    Esti o mamica frumoasa si desteapta!

    ReplyDelete
  2. Felicitari!
    Testul pt cetatenie nu este greu, pt Engleza.
    Iar cat priveste colegiul, nu stii daca accepta studenti quebecoji pt studii online?
    Lora

    ReplyDelete
  3. Primesc, mai ales online cind nu conteaza unde te afli, doar ca studiile mi se par mai iefine in quebec decit in ontario

    ReplyDelete

Post a Comment