Florida


Dupa cum va ziceam in postarea precedenta am ales Florida din motivul ca e mai sigur cu asta mic mai usor de primblat pe strazi ziua intreaga. Dupa cum era de asteptat, Florida ne-a intimpinat cu mult soare, cu toate ca primele zile localnicii se plingeau ca era frig (+15), pentru noi din Canada, de la -25, nu ne plingeam.

Timp de 3 ani cit am stat in SUA, am avut ocazia sa vizitam multe state, insa nu si Florida. Ce sa zic? Nu pot sa spun ca m-a impresionat foarte mult si nu cred ca as vrea sa traiesc acolo permanent, insa pentru citeva zile de vacanta e perfect. Citeva lucruri care le-am observat in timpul stat acolo:
1. Oamenii conduc ca nebunii, trebuie sa te uiti in toate partile inainte sa traversezi strada
2. Cred ca 95% din conducatorii auto erau la telefon
3. Majoritatea caselor au camere de filmat (se pare ca sunt multi hoti la cald)
4. Comunitate mare de romani. In regiunea unde am stat erau vreo 4 restaurante romanesti
5. Foarte multe restaurante peruviene, cu toate ca mincare nu mi-a parut cu nimic deosebita
5. Taxiuri vai de capul lor si taxisti care nu vorbesc. Or poate noi asa am nimerit dar in ambele directii, de la si spre aeroport am avut taxisti care nu au scos nici un cuvint, iar masinile...
Timp de 10 zile cit am stat acolo (noi am inchiriat o camera in Hollywood FL) am vizitat Miami, Fort Lauderdale si Key West.
Cel mai mult mi-a placut plimbarile dimineta si seara pe malul oceanului cind nu erau foarte multi turisti. Mai jos gasiti si citeva imagini, care acum ma fac sa vreau din nou la cald :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments

  1. Frumos ! Mult mai frumos decat orice oras canadian....by the way, sinistre orasele canadiene la modul general, exceptand cateva zone centrale ! La cat mai multe concedii frumoase in afara Canadei !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu sunt deacord. Orice oras cu soare si cald o sa fie mai frumos decit orice oras din Canada pe timp de iarna, insa eu nu as da Ottawa de vara, toamna, primavra pe Florida :)

      Delete
    2. Ha-ha...buna gluma ta cu 4 anotimpuri. Canada are 2 anotimpuri : iarna si iunie -iulie-august.

      Delete
    3. Le place oamenilor sa exagereze. Daca tin bine minte anul acesta iarna oficial s-a inceput de pe 1 ianuarie (noi pe 31 decembrie eram la munte si inca nu era zapada), cel putin de-atunci a inceput sa ninga si sa fie mai frig. Uite ca e abia 13 martie si deja am avut o saptamina cu temperaturi de peste +7. Anul trecut toamna a fost superba iar noi chiar am profitat de multe plimbari la aer curat cu piciul. Poate la unii e numai iarna si vara, aici in Ottawa am simtit toate 4 anotimpuri..si la lalele am mers, si la plaja am fost, frunze colorate am avut si cu skiurile am fost, deci eu chiar nu ma pling ;)

      Delete
  2. Reusite fotografii.
    Imi poti spune, te rog, cu ce aparat sunt facute?
    (Se pare ca ati avut o evadare tare benefica din anotimpul rece...)
    Multumesc anticipat.

    ReplyDelete
  3. Multumesc. Si... cat mai multe concedii placute in continuare, alaturi de dulceata voastra mica!

    ReplyDelete

Post a Comment