Noiembrie 14, 2009

Data în care setul de documente a fost expediat în Sydney, Nova Scotia. Deoarece ne aflam în SUA, acesta a fost centrul unde pachetul inițial de documente a fost transmis. Pentru început vreau să fac o clarificare (chiar dacă mulți dintre voi cunoașteți aceasta), pentru a imigra în Canada există mai multe modalități:

Deci, în cazul meu am aplicat prin partea federală, prima categorie. Deoarece profesia soțului se încadra în lista celor 38 de profesii (la moment sunt 29 - au fost eliminate anumite profesii) și pentru că nu cunoșteam franceza, acesta a fost unica noastra posibilitate.
Nu voi povesti despre toata lista de documente care a fost necesara, deoarece există forumuri(ex. montreal.ro), saituri oficiale (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp) unde găsiți toată această info. Vă zic ce a fost cel mai greu pentru noi în colectarea documentelor - dovada financiară. A fost necesar să demonstrăm că avem în cont mai mult de $14 mii. In special să demponstrăm că acesti bani sunt în contul nostru nu mai puțin de 3 luni. Cu ajutorul unor prieteni buni din California (ei se vor recunoaste și cărora încă odata vreau să le zic Multumesc), am adunat acești bani, am scos certificatul de la bancă și cu restul documentelor pachetul a fost trimis în Sydney, Nova Scotia.
Ce a fost mai departe povestesc în următorul post. Acum e timpul de dus la culcare, miine se începe o nouă săptămînă de muncă, în Moldova ea deja s-a început.

Comments

  1. La moment e mai simplu de aplicat pe federala, decit pe Quebec in sens ca dureaza mai putin timp.... unica problema e lista cu cele 29 profesii eligibile si desigur numarul mic de aplicatii permise....offff foarte multi primesc dosarul inapoi cu cap reached, asa ca trebuie sa astepte pina in vara si repede sa trimita dosarul inca odata sa intre in lista celor 500 per profesie.

    ReplyDelete
  2. 100% deacord cu tine Trisha. In partea federala dureaza mai putin insa cam greu sa te califici pt profesiile care ei le vor. :( Tu ai aplicat sau esti deja in Canada?

    ReplyDelete
  3. Si noi am dorit sa aplicam pe federala in 2010 insa era exact cind se schimbase legislatia, asteptam rezultatele la IELTS si din 38 de profesii ramasesera numai 29 si nu ne mai incadram :( asa ca am aplicat pe Q, insa iar la momentul nepotrivit s-a lungit timpul de asteptare... in fine speram sa fie bine pina la urma:-)

    ReplyDelete
  4. Rabdare si totul o sa fie bine :) Canada nu fuge din loc, va asteapta ;)

    ReplyDelete
  5. Am facut testul si nu sunt eligible....sunt alte cai? Imi spunea azi cineva ca pot veni cu o viza turistica....si apoi sa ma inscriu la studii..e posibil oare?

    ReplyDelete
    Replies
    1. E posibil, insa daca te gindesti sa faci studii ar fi mai usor sa aplici direct la studii si sa vii cu asa viza decit sa te schimbi din una in alta.

      Delete
    2. Nu, nu pt studii voiam sa vin....o viza turistica pe cit timp se da daca stii? Merci

      Delete
    3. Depinde, daca aplici la multientry atunci se da pe cit timp e valabil pasaportul.

      Delete
  6. I applied to several jobs in Canada (I am from outside Canada wanting to find work in Canada). I have not heard anything back. Some people who I spoke to at one of the companies that I applied to said that the company received over 1,000 applications for the one position. If this is the number that companies normally receive then how I can possibly distinguish myself from the thousands of others who I am competing against? This seems like an unbelievably difficult goal.

    ReplyDelete

Post a Comment