Family Holiday in Mont Tremblant

 După cum am promis vă povestesc despre weekendul petrecut în Montreal şi Mont Tremblant. Deci, vineri seară, imediat dupa serviciu ,am făcut bagajele şi ne-am pornit în Montreal la rude. Îmi place traseul pînă acolo pentru că e liniar, am luat 417 E şi am ajuns pînă aproape de destinaţie. În 2 ore eram acolo unde ne aştepta măliguţa caldă cu peşte prăjit şi în loc de vin nişte bere (merge şi ea la o foame.) Pe la 11 ne-am culcat şi dimineaţă pe la vreo 9 nepoţica mea de 7 luni a decis să ne trezească. Sîmbătă, ca să nu uităm tradiţiile moldoveneşti, am gătit juma de zi, că de era ziua verişorului, şi cum mie îmi era poftă de placinte am zis să facem vreo cîteva (spre "norocul" meu s-au primit vreo 15) Off că tare îs bune plăcintele cînd sunt gătite de altcineva. După 2 ore de învîrtit plăcinte deja şi pofta îmi trecuse, nu mai zic de foame. Pe lîngă plăcinte, iarăşi ca să nu uităm că suntem moldoveni am mai făcut vreo 4 feluri de mîncare. Pe la orele 5 ne-am aşezat cu toţii la masă. După ce am papat bine, de data aceasta am servit şi un phar de vin, am mers cu toţii la bowling, după o oră de joc, obosiţi ne-am întors acasă şi nani.
Dimineaţă ne-am trezit la 7 că vroiam să ajungem cît mai devreme la Mont Tremblat şi spre nenorocul nostru maşina nu vroia să se pornească. Ei bine, într-un final s-a pornit ea şi parcă nu a mai făcut probleme de duminică (cred că vrea schimbată, doar că încă nu e timpul).
Într-o ora jumate am ajuns la munte. Ce să mai zic? - foarte frumos, nici nu se compară cu "munţii" din Ottawa. Iarăşi o să las pozele să vorbească în locul meu.


în drum spre munte






 Foarte mulţi vorbitori de limbă rusă am văzut acolo, ba chiar şi peste 2 familii de români am dat cînd eram în telecabină. Cel mai funny a fost că ei nu ştiau că noi vorbim română şi povesteau cum copie muzică ilegal de pe torente şi rîdeau de unul de altu. Normal că pe noi ne-a bufnit rîsul de cele spuse de ei şi le-am zis că suntem din Moldova, unul din ei întreabă "din care Moldova, cea ruseasca?" :)
Am schiat cam pînă la orele 4p.m. cînd picioarele mele au zis că nu se mai poate. Obosiți am mers cu toții și am mîncat, după care am mers la hotel unde eu personal am adormit foarte repede, în comparație cu băieții care au stat pină mai tirziu și au jucat cărți și au băut bere. Și iată așa s-au terminat cele 3 zile de vacanță. Luni ne-am întors în Ottawa de care un pic mi se făcuse dor :) Săptămîna aceasta e cu o zi mai scurtă de muncă așa că numai miine nu e Vineri. O seara/zi bună să aveți.








Comments

Post a Comment