Cuba - partea 2

    Deci dupa ce am ajuns, am mers putin la ocean, dar deoarece era noapte nu am vazut nimic. Am mers la culcare si dimineata la 8 eram in picioare. Am mers la "cantina" si am mincat. Acesta a fost primul meu breakfast.

Unul dintre cele mai gustoase si fresh sucuri care eu le-am avut
     Vreau sa va zic ca timp de 7 zile cel mai mult am mincat cascaval si piine. Eu demult nu am avut parte de piine atit de gustoasa, proaspat coapta, calda iar de cascaval nici nu mai vorbesc....cred ca toti stiti ca in Canada lactatele sunt foarte scumpe in special cascavalul, asa ca noi ne-am luat doza pe o perioada destul de lunga:)
    Inca inainte de a ne porni am citit cit mai multe despre Cuba, ce trebuie sa luam cu noi, ce sa facem si cum sa facem. Toti ziceau ca, cubanezii iubesc sa le oferi mici atentii, asa ca am mers la Dolorama si am cumparat diferite lucrusoare de $1-$2. In fiece zi in camera noastra lasam cite un CUC si un cadou pentru doamna care ne facea curat. Ne intilneam dupa asta pe coridor si mereu ne zicea multumesc. Am ramas cu gura cascata sa vad la ei intr-un magazin ca o crema de soare costa peste $30, in genere tot ce importa este exagerat de scump, din acest motiv tare se mai bucura cind le dai cadou o pasta de dinti, un antiperspirant sau alte chestii pentru ingiena personala.
    Dupa ce luam masa, deasemena lasam pe masa cite un pesos pentru chelner. A doua zi dupa ce am ajuns am avut o orientare in care ni s-a mai povestit ce si cum treb de facut si doamna a avut iar grija sa accentueze ca cubanezii au salarii mici si ca daca vrem sa fim bine deserviti sa lasam tips nu mai putin de un peso si nu mai mult de 5.
    Multi ziceau ca cubanezii sunt un popor foarte prietenos, mie personal nu mi-a parut asa, ba dimpotriva mi-au parut destul de aroganti si chiar un pic "naglii". Spre exemplu cind am mers la ocean si am vrut sa luam o barca sa ne plimbam (tot ce era fara motor era inclus in pachetul nostru) d-ul de acolo repede si-a pus paharul cu citiva dolari in el in fata si mi-a zis ca ei lucreaza tare greu si ca orice tips e bine venit. La un moment dat ma simteam de parca sunt obligata sa le dau la toti bani. Daca ma duceam sa iau un pahar de suc sau ceva de baut si nu aveam ceva bani cu mine deja ma simteam incomod ca nu le las ceva. Asta cel mai tare nu mi-a placut in Cuba.
     La capitolul Engleze deasemenea cam grelut. Insa cind nu intelgeau ziceau Yes :) Era acolo un cuplu de rusi (defapt ei erau foarte multi ca aveam impresia ca ma aflu undeva prin Ukraina la mare;), si dinsii nu vorbeau engleza si vorebeau cu chelnerii in rusa, si asa nu se intelgeau :))  Cei din Cuba stiu citeva cuvinte de baza in rusa si mereu ti le zic, mai ales cind mergi prin Market.
    Tot pe net am citit ca mincare in Cuba nu e tare buna. Ei bine, pentru noi mincare a fost fooooorte gustoasa. Am ramas foarte multumiti de ceea ce era la bufet.In fiecare zi 2 sau 3 feluri de mincare erau diferite asa ca nu te plictiseai de una si aceasi mincare. Iata si ce gustosenii am papat noi acolo.













    Bautura in Cuba foarte ieftina. Am adus cu noi vreo 5 sticle de rom. Am adus si 2 tigari de a lor sa nu zicem ca nu am incercat tigarile cubaneze.
    Miine va povestesc si despre excursiile care li-am facut si o sa va arat si partea mai putin frumoasa a Cubei.
Pina miine!

Comments

  1. Mincarea pare a fi facuta special pentru cei veniti din spatiul sovietic! :)

    ReplyDelete
  2. apropo si eu abia acum am observat ca sunt pe rollul tau de bloguri, merci, merci, merci.

    ReplyDelete
  3. Exact : se vede cu ochiul liber ca v-au dat numai mancare comunista !
    Cubanezii cer bani, pentru ca sunt foarte foarte saraci si o duc mult mai greu decat o duceau romanii sub comunism. Voi turistii ati simtit-o ca pe o hartuire, insa oamenii aai chiar sunt disperati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nush,poate eu is prea tinara si nustiu ce inseamna mincare comunista, insa ce am mincat mult mi-a placut. In plus ce se vede in farfurie e ceea ce eu singura mi-am pus.
      Referitori la cubanezi eu stiu ca ei sunt foarte saraci, insa cei care lucreaza la hotel sunt oameni care cistiga destul de bine si te cam simti hartuit si "obligat" sa le dai ceva $ in plus.

      Delete
    2. to Tzipi
      uhm, ce ochi "anticomunist" ai tu, eu spre exemplu nu pre vad nimic "comunist" in food-ul din imagini =)

      mai ales ca e custom selectat de owner ;)
      is sigur la 100% sa nu fi stiut tu ca e mancare din Cuba era sa zici, "yummy"...
      ei .. asha e.

      PS:
      ceva similar cu
      >>> a zis cineva pe facebook, pentru moldoveni tre buton separat "Invidiez"

      Delete
  4. Salut,
    Pot sa aflu la ce hotel a-ti stat?
    Merci.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Merci mult!
    Ce documente (acte) e nevoie pentru a pleca in Cuba ? (ca moldovean rezident permanent in Canada)
    este necesar sa ai cetatenie canadiana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai nevoie doar de cardul de rezident si pasaportul moldovenesc. Nu e necesar sa fii cetatean canadian.

      Delete

Post a Comment