Modificări propuse în sistemu de imigrare

De când conservatorii au obținut un cabinet majoritar în alegerile precedente, ministrul Imigrării și Cetățeniei Jason Kenney, mereu scrie de intențiile lui de a moderniza și îmbunătăți sistemul învechit de imigrare a Canadei.

Urmăresc cu atent noutățile la această temă. Ieri a fost o relatare de presa în care s-a enumerat pe scurt ce modificări vrea sa facă ministrul.

  1. De a elimina întârzierile din procesul de imigrare a muncitorilor calificați pe stil vechi (Federal Skilled Worker)
  2. De a moderniza procesul de selecție a candidaților pentru programul muncitorilor calificați prin a alege candidați mai tineri, cu experientă în Canada și cunoștință mai bună a limbilor oficiale
  3. De a reînnoi procesul de imigrare pentru investitori și antreprenori
  4. De a crea un nou program de imigrare pentru meseriași calificați (Federal Skilled Trades program)
  5. De a modifica programul Canadian Experience Class pentru a facilita tranziția mai rapida la reședința permanentă pentru muncitorii calificați (de la 2 ani necesari de muncă în Canada - la 1 an)
  6. De a crea un program de imigrare "start-up visa", pentru a permite antreprenorilor de a veni și investi în economia Canadei, totodată fiind acceptați pentru reședință permanentă
  7. De a introduce un sistem pentru a evalua educația și munca candidaților la programu federal de imigrare pentru muncitorii calificați (Federal Skilled Workers Program)
  8. De a cerceta și căuta posibilități cu provinciile de a face un sistem mai rapid de imigrare a muncitorilor care se califică pentru angajare în Canada și
  9. De a seta un minim nivel de cunoștință a limbilor oficiale și a seta o "atmosfera economica" în programele de imigrare provinciale (Provincial Nominee Program).
 Mie îmi par doar logic și binevenite aceste schimbări. Go Canada!

Link-ul oficial: http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-04-19.asp

Comments

  1. Bineinteles ca astea sunt valabile deocamdata pe partea federala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Corect Catalin. Insa sunt citeva puncte care se refera si la imigrarea provinciala.

      Delete
  2. am vazut - mai ales cele de la ultimul punc legate de limba....

    ReplyDelete
  3. Vad ca se intampla miscari destul de urate de strada in Montreal cu studentii nemultumiti de taxele scolare si de faptul ca nu sunt locuri de munca. De unde ne-or da noua emigrantilor locuri de munca daca nu au deja ptr ei? Moldoveanca, ce se intampla in Montreal ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu traiesc in Montreal si stiu doar ce vad la stiri.

      Delete
  4. Guvernul Quebec vrea să ridice prețul la studii. La moment, prețul studiilor în Quebec este cel mai jos din toată America de Nord, și chiar cu scumpirile la studii tot va rămâne cea mai ieftina provincie de mers la studii. Dacă nu mă greșesc aceste prețuri nu s-au ridicat de vreo 10 ani, și eu cred că e și normal ca să fie ridicate odată și odată. Cred ca mulți din studenți exagerează prin reacția lor distructivă.
    Nu știu dacă ei protestează pentru că nu găsesc locuri de muncă. Mă gândesc că asta-i altă problemă.

    De lucru găsesc acei care caută, nu acei care aruncă cu pietre în polițiști.

    ReplyDelete

Post a Comment