Must see this year

Tot zic de ceva vreme sa-mi fac o lista cu locuri care trebuie sa le vedad anul acesta. Asa ca m-am gindit ca cel mai bine ar fi sa imi fac o lista aici. Cu ajutorul celor care sunt deja in Canada poate imi mai update-uiesc lista cu loucri noi ce se poate de vizitat. Nu neaparat in ordinea care le vom vizita vor fi:
  1. Quebec City- am auzit multe de acest oras si multi recomanda sa mergem acolo, asa ca pe la mijloc de iunie sper ca ajungem. 
Quebec City

2. Alma, New Brunswick. Un orasel cu numai 232 de oameni insa e unul din oraselele in care poti sa manici cel mai gustos lobster. Sotul e un mare iubitor de lobster si viseaza mereu sa gasim undeva un loc unde sa ne putem duce sa se sature de mincat lobster proaspat. Din cite am verificat aceasta ar fi locatia potrivita. Se afla la 13 ore distanta de noi insa intr-un long weekend neaparat mergem sa vedem ce e acolo.
3. Georgian Bay - Aici vreau sa merg la recomandarea lui Oleg. M-am uitat pe net si cind am vazut cit e de frumos si se afla doar la 6 ore distanta am zis ca neaparat in Iulie ajungem si acolo.
Georgian bay lighthouse
4. Alqonquin National Park - Acest minunta park se afla doar la 3 ore distanta de Ottawa si cred ca va fi printre primele pe care le vom vizita vara aceasta. Vom face camping, vom pescui si ne vom "catai" cu barca.
 5. Bonnechere Caves- La doar o ora juma de Ottawa poti vedea una dintre cele mai frumoase pesteri din Canada.

 6. Toronto. Aici multe nu trebuie sa scriu,e  un oras care trebuie de vazut iar o zi nu cred ca va fi destul.
7. Oradea, Romania. La toamna avem o nunta la care trebuie sa mergem in Oradea, asa ca, cu aceasta ocazie o sa putem vedea si aceasta parte a Romaniei.
Cam astea sunt  locurile care sper ca le vom vedea anul acesta (cea din urma e decisa ca deja am procurat biletele;). Sper deja sa ne ajunga timp si ...bani pentru toate aceste frumuseti.

Comments

  1. USA are locuri fabuloase de vizitat ( nici nu se compara cu ce are Canada ), sunt multe si sunt mai aproape de voi. Canada e banala : USa e fabuloasa ( abia astept sa merg in vacanta la americani ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi in SUA am trait 4 ani si am vazut cam ce s-a putut de vazut. Deacord ca mai sunt multe altele dar nici nu putem sa comparam una cu alta. Fiecare are locurile si frumusetile ei specifice. Ce o sa vezi in Canada n-o sa vezi in SUA si invers, dar ma gindesc ca toate merita de vazut, si chiar nu vad de loc Canada banala, dar stii cum sunt oamnenii... intotdeauna iarba la vecini e mai verde :)

      Delete
    2. Daca ai stii cat am cautat ceva interesant de vazut in Canada ! ( orasele sunt excluse din start )
      In afara de Niagara .... nimic. Pauza. Pasune si ceva munti banali. Asa ca am mers in vacanta in USa, si o sa mergem din nou curand.

      Recomanda-mi te rog si mie locuri interesante de vazut in USA, ca in mod cert cunoasteti mai bine decat mine ! ( exclus orase, sport, concerte ).

      Delete
    3. Tzipi nu știu de ce spui ca-i pășune și munți banali :) Dar eu zic ca-i o tară foarte frumoasă, începând de la Ontario, în care ai foarte multe locuri de vizitat. Dupa ceva timp am să-ți spun ce cred despre natura Canadei, dar din puținul pe care l-am văzut am fost surprins plăcut.
      Știi cum se zice: The grass is greener on the other side :)

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Alexandru : as aprecia daca ai putea sa spui care sunt locurile alea interesante de vazut in Canada ! Promit ca nu comentez in nici un fel !
      Sunt disperata ( si eu si prietenii mei ), sa gasim niste locuri in care sa mergem in Canada, si sa avem ceva interesant de vazut.

      Delete
  2. Tzipi vad ca esti destul de pretentioasa si nustiu daca locurile din SUA care eu ti le voi spune te vor impresiona. Daca din ce am scris eu mai sus nu ai gasit nimic atractiv ma indoiesc ca Yellowstone National Park din Wyoming te va captiva, sau dimpotriva anume din faptul ca e in SUA iti va parea mai frumos decit de exemplu Gatineau Park de aici din Canada. Ei da ma rog fiecare cu gusturile lui si daca crezi ca in Canada totul e banal mergi in SUA si vezi banalitatile lor:)(de exemplu in Iowa unde sunt numai popusoi, sau Idaho unde sunt doar cartofi etc) Deci in SUA ti-as recomanda sa mergi sa vezi(daca inca nu ai fost)Grand Canyon-ul. E un loc intr-adevar superb insa sa nu uitam ca nu a fost creat de oameni... Un alt loc destul de interesnt e si Mount Rushmore National Memorial (te uiti pe google si vezi despre ce e vorba). Ai zis ca orase nu vrei sa vezi insa cred ca Las Vegasul se poate sa il vezi odata in viata (tii destul crede-ma) Acolo cel mai mult m-a impresionat Bellagio Fountain. Deasemenea un oras deosebit e San Francisco. Daca mergi acolo treb neaparat sa vezi Alcatrazul dar si straduta cu flori printre care trec masinile. Orasul cela in genere e deosebit. Pentru ca SUA are o asezare geografica diferita de Canada e si normal ca acolo sa poti sa vezi mai multe. (vrei la frig este ce de vazut, vrei la cald la fel este ce de vazut). Daca ajungi prin Washington, poti sa mergi sa vezi Leavenworth - un orasel german parca desprins din poveste. Noi am fost acolo iarna si a fost ceva deosebit. In genere natura in Washington e deosebita, ca si in Vancouver banuiesc (pt ca is vecine)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu toate locurile din USA, da' ma descurc destul de bine cu Google : sa stii ca sunt foarte interesata sa aflu informatii noi.
      Grand Canyion-ul l-am vazut, impreuna cu Death Valley ( asta m-a impresionat si mai mult ). Vegasul l-am vazut si a fost ulrtajenant ce am vazut acolo ( am scris pe blog ). Orasele chiar nu ma intereseaza deloc : nu le vizitez niciodata, ca's toate plictisitoare.
      Multumiri de ajutor ! Ati mai fost si in alte destinatii ?

      Delete
    2. Yellowstone National Park din Wyoming l-ati vizitat? Daca nu atunci ar fi o buna destinatie. Noi am mai fost in Hawaii, si deja alte state in SUA (Texas,California, Washington DC, Ilinois, NY, Washington, Maryland..etc )In San Francisco sunt multe de vazut nu doar orasul in sine.
      Tzipi poti sa fii mai specifica ce defapt doresti sa vezi, ce anume te intereseaza? Am mai gasit pe net foarte multe locuri frumoase care trebuie de vazut in Canada? Ati incercat Mont Tremblant? (Acolo e frumos in toate anotimpurile?)Dar locurile care li-am descris eu mai sus, chiar nici unul nu e bine de vazul e sunt toate banale? (cu exceptia oraselor, pe care tu zici ca nu suporti sa le vizitezi)iata am mai gasit pe net http://www.canadianliving.com/life/travel/photo_gallery__canadas_20_most_beautiful_places-1.php#top_nav_slide 20 dintre cele mai frumoase locuri de vazut in Canada. Daca zici ca si astea sunt banale atunci chiar nu are rost sa mai vb cu tine.

      Delete
    3. Iata am mai gasit o list cu locuri si evenimente la care poti sa mergi in Ontario: http://www.canada.com/topics/travel/story.html?id=5a851be7-4ba2-4252-8391-5eece59aa2b2 ai de unde sa alegi, trebuie numai sa vrei :)

      Delete
    4. E chestiune de gust : noi in orase n-avem nimic interesant de vazut, motiv pentru care nu le vizitam.
      Muntii Canadei si lacurile, mie imi par banale, pentru ca nu e nimic interesant de vazut : ok, ma duc si ma asez pe malul lacului, si apoi ce fac ? Trebuie sa iau Distonocalm cu mine, ca sa rezist plictiselii : o fi peisajul frumos, da' nu-i nimic interesant de vazut.

      Trebuie sa fie ceva exciting : geologia din Death Valley a fost fascinanta ( am umblat pe toti coclaurii si am studiat pietrele, pana n-a mai rezistat barbatu'meu). Preistoria din canyoanele din USA m-a dat pe spate : de data asta ma voi duce in rezervatiile indienilor, ca acolo-i "miezul" ( in 4 Corners area).

      Yellowstone n-am vazut, dar ma documentez pe net. Nici Hawaii n-am vazut : trebuie sa cercetez daca e ceva de vazut acolo ( ca mare, soare, resort, plaja nu ne intereseaza ).
      Daca ai fost in natura si ai vazut ceva interesat in USA, orice sugestie e bine venita.

      Delete
    5. In Hawaii nu am avut timp de stat la soare si la plaja, atit de multe locuri frumoase de vazut..o sa scriu un articol despre Hawaii si o sa plasez si niste poze. Noua ne place sa mergem la lacuri sau parkuri sa facem hiking. Deasemenea sotului tare ii place pescuitul, si daca mergem cu un grup de prieteni ne place sa facem frigarui, sa jucam carti or badminton... Nush ce virsta ai dar banuiesc ca sunteti mai invirsta decit noi si poate din aces motiv va par astfel de activitati boring :)

      Delete
    6. Apropo ce parere ai despre Bonnechere Caves? Ma gindesc ca ar fi ceva ce merita de vazut..

      Delete
  3. Eu am mincat cei mai buni lobsteri in Cape Breton. Pe linga faptul ca lobsterii si crabii sunt super buni si foarte ieftini, locul, Cape Breton, e superb!!!!!!!!!!!!!!!!!!! La doar vreo mie si ceva km de Ottawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi de sugestie. Un picut e mai departisor decit New Brunswick dar cred ca o sa ajungem odata si in Nova Scotia:)

      Delete
  4. Spune-ti-mi si mie , ca aud fel de fel de legende ca timp acolo nu prea e deloc datorita muncii, cand aveti timp de atatea iesiri ,care sunt frumoase. Toata lumea, mai ales noii ajunsi se plang ca nu au decat 2 msaptamani de vaCANTA. Cand ar mai ramane timp de atatea plimbari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous cine vrea poate :) Eu cu sotul avem cite 3 saptamini de vacanta pe an. Insa iesirile de care am vb aici le vom face mai mult in weekenduri si in long weekenduri. Adica cind aici e vreo sarbatoare, de exemplu ziua canadei pe 1 Iulie si se numereste sa fie intr-o Vineri sau Luni atunci ai 3 zile liber (vineri-duminica) In aceste 3 zile reusesti sa mergi undeva sa vezi ceva. In cel mai rau caz iti mai iai vreo zi de vacanta ca sa ai 4 zile sa poti sa mergi undeva. Noi de regula cele 3 saptamini de vacanta le folosim pe vacante mai lungi (ex. 1 saptamina in Cuba, 2 saptamini in MD)Timp se gaseste trebuie sa fie dorinta si $ :)

      Delete
  5. Multumesc! Imi inchipui ca-ti trebuie bani, dar auzeam tot de la romanii de acolo ca in primii ani nu castigi mult , ca ef greu , pana te acomodezi , ca nu ai timp nici sa respiri tanguieli romanesti, ca pe alte formuri ale unor straini plecati in Canada nu am vazut atata plans si jale .Bravo voua ca puteti munci si puteti vedea lumea. Noi speram sa ajungem cat mai repede ,dar s-a lungit tare procesul de emigrare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banuiesc ca ce scriu unii pe blog e adevarat. Eu nu pot sa confirm pentru ca situatia mea a fost diferita. Dupa cum banuiesc ca ai citit articolele mele ai vazut ca noi repede ne-am gasit joburi. Suntem tineri si inca fara copii; am trait 4 ani in SUA si mutarea in Canada nu a fost mare diferenta pentru noi. Timpul de acomodarea a fost destul de mic. Insa am rude care au venit si intr-adevar o duc mai greu. Odata ce ai un copil sau mai multi lucrurile sunt diferite. In plus cei care vin in Canada la inceput (mai ales care nu cunosc nici Franceza nici Engleza) o duc mai greu. Insa depinde doar de tine sa-ti faci sa-ti fie bine. Multi recomanda la inceput daca vii in cuplu, unul sa munceasca (fie si cu minim pe ora) si altul sa invete, dupa care se invereseaza rolurile. O sa fie greu vreo 2-4 ani insa dupa aceasta lucrurile se vor aranja dupa ce gasesti un job bine platit. Asa ca e bine sa va pregatiti deacasa ce sa faceti cind ajungeti, sa aveti un plan de actiuni pus la punct si cel mai important sa fiti optimisti (odata ce cazi in pesimism e cam greu sa vezi luminita de la capatul tunelului)Multa bafta. Odata ce ati pornit pe acest drum trebuie sa il duce-ti pina la sfirsit.

      Delete
  6. Multumim ptr incurajari si poate da Dumnezeu sa ne vedem.In ce oras stati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur ca se poate sa ne vedem, chiar mi-ar face placere. Noi suntem in Ottawa.

      Delete
  7. Noi am aplicat ptr Montreal , dar am coleg preot in Gatineau, si sigur ne vom vedea. Sotia mea este profesoara de engleza-franceza. Sunt ceva sanse ptr profesori?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanse toti au trebuie doar sa vrei :) Pentru profesori stiu ca trebuie sa obtii un certificat ca sa poti sa predeai.

      Delete

Post a Comment