Un an de Canada


Anul trecut pe la ora aceasta trecuseram deja frontiera. Fluturasi in stomac, emotii...si vesnica intrebare...oare cum o sa fie? Pai sa stiti ca a fost bine si este bine. Acum dupa un an pot sa zic ca am facut alegerea corecta. Nu neg, inca mai duc dorul preturilor din SUA, imi lipsesc prietenii de acolo, insa incetisor ne marim cercul de prieteni si aici, in plus aici avem ceea ce ne lipsea acolo...rudele.
Nustiu cum la altii, insa la noi totul s-a aranjat asa cum trebuie inca de la inceput. Cei drept, pentru noi mutarea in Canada nu a fost un soc foarte mare, multe lucruri erau asemanatoare cu SUA, noi deja eram obisnuiti. Cel mai important a fost ca inca inainte sa ne pornim aveam un plan cu ce facem cind ajungem in Canada. Am mers dupa plan si totul a iesit perfect, nu zic am avut si noroc ca nu orcine este acceptat la masterat cu doar o saptamina inainte de inceperea semestrului si nu oricine da peste cineva care sa te recomande pentru un serviciu si astfel sa-ti gasesti un job. Eu multumesc celui de sus ori cine mai este pe-acolo ca a avut grija ca eu sa fiu omul potrivit la locul potrivit.
Dupa raportul de 7 luni parca nu au aparut schimbari majore in viata noastra. Defapt unica schimbare e faptul ca eu am devenit matusa, abia astept sa merg in Sepetmbrie acasa sa-mi vad nepotica. In rest, pentru ca e vara am incercat sa vedem cit mai multe primprejur. Stiti ca eu imi creasem o lista cu ce trebui sa vedem vara aceasta ,pai sa stiti ca au ramas doar 2 locuri pe care nu le-am vazut si cred ca o sa ramina pentru anul viitor. In primul an de Canada am reusit sa vedem multe, as zice eu. Cuba - pentru ca tot nu reusisem sa mergem in saptamina de miere am decis ca o vacanta in Cuba ar fi exact ce trebuie. Stiu ca nu multi isi permit sa mearga inca din primul an in vacante insa noi am zic ca trebuie, suntem tineri, inca fara copii, ne permitem sa avem o mini vacanta pentru noi.
Dupa "exotismul" din Cuba am zis ca trebuie sa vedem frumusetile locale.  Deci am fost in Quebec City. Am vazut si Bonnechere cave.  Am ajuns si la Algonquin Park.  Montrealul l-am revizitat de vreo 2 ori. Toronto ramine sa il vizitam in Septembrie inainte de a pleca acasa. Almer e un pic cam departe si cam ne-am saturat de condus asa ca poate la anul gasim vr-un deal bun la bilete de avion si zburam incolo. Am incercat sa mergem la cit mai multe festivaluri care au loc in Ottawa, sa incercam restaurante noi. (Deseara sper ca ajungem la festivalul libanez, trebuie sa incercam niste mincare libaneza). In rest muncim, ne odihnim si incercam sa ne bucuram de viata.
In anul 2 de Canada vom incerca sa facem pasi un pic mai mari. Poate sa cumparam o casa si ca sa nu fie prea goala sa facem si vr-un copil, insa astea sunt planuri long term, pina atunci mai este timp :)
Weekendul asta tot nu stam acasa, miine dupa serviciu ne facem bagajul si mergem in Muskoka, la cottage la un coleg de universitate. Iara lac, apa, mincare, bautura, pescuit si multa relaxare. Poze si impresii pentru saptamina viitoare. Intre tip va urez la toti un sfirsit de saptamina cit mai reusit si bucurati-va de soare si caldura (caci acus vine frigul... in Canada)
P.S. Si pentru ca intram in anul 2 de Canada am simtit ca am nevoie de o schimbare asa ca am mers la frizerie si m-am intors cu o noua culoare si o noua frezura :)

Comments

Post a Comment