Iarna in Noiembrie

  Eh nu a mai putut zabovi zapada inca citeva zile sa vina si ea normal cind ii este timpul, adica Decembrie. No, dar daca a venit trebuie sa ne bucuram de ea. Noi deja suntem pregatiti fizic si moral pentru iarna. Simbata aceasta am mers si am schimbat rotile de iarna (parca am stiut ca o sa ninga luni:). Sa va povestesc si ce mi s-a intimplat la auto shop.
Am gasit pe teambuy un deal bun pentru un pachet de iarna (schimbat ulei + rotile de iarna+spalarea masinii+ fluid top up) cu $50. Am facut programare pentru ora 3, ca sa ajung acolo si sa vad ca mai sunt inca vreo 2 masini inainte mea. Ei bine, mai tare am ramas surprinsa sa vad doar un om lucrind la masina (el o spala, el schimba uleiul, rotile etc). Zic bun, am de stat aici citeva ore.
 "Mecanicul" un imigrant in Canada de vreo 2 ani si de orginine arab, cred eu dupa felul cum arata, avea gust de vorba, se plictisea omul tot facind lucru singur. Asa ca sa nu stau si eu singura ii tineam de urit si intre timp vedeam ce schimba la masina, ma mai uitam si eu sub masina sa vad ce mai are si am observat ca avea ceva rugina si am zis sa-mi faca si un rustproofing ca nu am facut niciodata. Trebuia sa-mi dau seama pe moment ca omul nu e mare specialist pentru ca ma intreaba din ce an e masina mea, eu ii zic sa ghiceasca si el zice 2009 (ce fel de mecanic esti daca nustii ca modelele de Hunday din 2009 is diferite?) eu ii zic ca e din 2004 iar el nu vroia sa creada. In fine dupa multe laude cit de bine am grija de masina o inceput sa-mi povesteasca omul istoria lui de imigrant. Va zis sincer ca eu in viata mea nu am vazut un om atit de nemultumit de locul unde traieste si munca care o face. El imi zice in fata "I hate my job and I hate Canada" hmmm ce sa zic eu in asa sitautie? ii zic sa nu mai zica la clientii sai ca isi uraste jobul ca nu e tare placut sa stii ca un om care nu ii place ce face are grija de masina ta.
El zice ca a trait mult timp in Dubai, si ca are 2 masterate facute in SUA si are si un PhD si ca uite ce lucreaza el, ca astia din Canada ii cer canadian experience si ca nu a putut sa-si gaseasca de lucru in domeniu sau - Constructii. Ca el o fost sef de santier in Dubai la cea mai  inalta cladire construita acolo si ca are peste 15 ani de experienta in acest domeniu si ca uite astia nu-i recunosc nimic. I-am zis ca toti se confrunta cu aceasta problema dar daca tare vrei reusesti, te duci mai faci o specializare ceva, mai inveti ceva de-a lor si se poate. El o tinea una si buna ca in Canada e sux si ca in Dubai e raiul. Atunci eu il intreb de ce a venit aici daca ii era asa de bine acolo? La care omul s-a blocat putin, a asteptat vreo 10 min pina mi-a raspuns si inca ce raspuns. .. in Canada oamenii sunt buni, e frumos....insa tot mai bine era in Dubai :) imi aducea aminte de buneii mei care mereu zic ca e bine acum dar tot mai bine era atunci :) Ce mi-a "placut" cel mai tare ce a zis el a fost fraza " the worse country in the world it's better than Canada" - puteti sa va dati seama cit de mult nu-i place acestui om tara in care a imigrat, si atunci intrebarea mea e, de ce ai facut-o? si inca ce a fost interesant e faptul ca a zis ca asteapta sa-si ia pasaportul si sa se duca inapoi in Dubai. Ei cum naiba sa zici ca urasti o tara asa de tare insa vrei sa devii cetateanul ei? Eu la asa oameni nu li-as da nimic pentru ca nustiu sa aprecieze ceea ce au si nu respecta o tara pe care SINGURI si-au ales-o sa le fie HOME.De ce vrei pasaport Canadian daca nu vrei sa stai aici? Bine fac astia de la imigration care au luat cetatenia la peste 3000 de asa zisi "cetateni".
Si uite asa Omah mi s-a tot plins timp de 2 ore cit isi facea lucru, sincer imi era mila de el, insa totodata i-am zis ca el e bravo ca si-a gasit de lucru, chiar daca nu e ceea ce a vrut el, insa nu sta si cere bani de la stat si zice ca nu sunt joburi in Canada. Adevarat, nu e ceea ce vrea el dar oare citi oameni au jobul visurilor lor?...
Si ca tot vorbeam de iarna noi deja ne-am procurat ski passul pentru acest sezon de iarna. Abia astept 1 Decembrie si putin mai mult zapada sa mergem la ski.
 Azi merg sa vad de un brad ( IKEA are un deal cu $20 bradul natural), aici lumea se apuca de prin Noiembrie sa impodobeasca casele si brazii asa ca am zis sa nu raman si eu in urma. In SUA cumparasem un brad artificial si l-am tinut impodibit 2 ani de zile ca ne era lene sa-l despodobim si sa-l desfacem ca era tare complicat, asa ca inainte sa venim in Canada l-am aruncat cu tot cu jucarii :)
bradutul din SUA
 Voi ce faceti cu bradul de Craciun? preferati unul natural sau unul artificial?

Comments

  1. Natural si daca as avea timp anul asta (ceea ce e imposibil :( ) as merge sa-l taiem si sa ni-l luam singuri .Iar acasa sa ne astepte o cana de vin fiert cu scortisoara si miere .
    Dar cum nu avem timp o sa-l luam de la particularii care vin de prin NB cu pomi ..sunt mai scumpi dar fac toti bani :) Si anul asta va fi purple-pink acasa :) ...
    Si cei de la Canadian Tire sunt ok dar un brad bogat e un lux la care nu ma zgarcesc niciodata .

    ReplyDelete
  2. am prefera natural, dar find foarte scump (in Romanika) ne multumim si cu artifical.....

    ReplyDelete
  3. ANOST BRADUTUL VOTRU ! CA SI CANADA DE ALTFEL !..CU SINCERITATE, DAN COMAN

    ReplyDelete
  4. Pai bradutul era cel din US ...nu citisi?

    ReplyDelete
  5. Parca vorbim aceasi limba dar iata ce a scris Dan Coman eu nu am inteles :)

    ReplyDelete
  6. Io mă împac bine cu unul artificial. Şi ai mei la fel. Mă încântă faptul că nu rămâne prea multă mizerie în urmă. Naşpa e că încă nu i-am găsit loc în casă... Deh, când te muţi de la 1br la 2br spaţiul scade semnificativ...

    Eşti sigură că Omah n-are neamuri în RO? Parcă îmi sună tare cunoscută povestea.

    Baftă!

    ReplyDelete

Post a Comment