Oradea

inventivi oameni in Oradea
 Incerc sa recuperez si sa scriu cit mai multe despre vacanta de 3 saptamini pe care am avut-o, dar sunt prea ocupata cu serviciu si mai am si un curs online la care trebuie sa mai invat si cam neglijez blogul. Ei dar mai bine mai tirizu decit deloc.
Deci dupa cum va ziceam aici in lista noastra de locuri care trebuie sa le vedem anul acesta a fost si Oradea. Cei drep nu am mers asa pur si simplu in excursie ci am avut un motiv pentru care sa fim acolo. Ce pot sa va zic e ca m-a surprins placut acest oras cu o arhitecura destul de frumoasa, stradute mici.

 

 
 
 
 

 Personal in Romania am vizitat doar Iasiul si Brasovul, a fost demult si nu prea tin minte multe detalii insa ambele orase ma fascinase. Acum a venit si rindul Oradei. Unicul lucru care nu mi-a placut e faptul ca se fumeaza. Eu nu fumez insa nu am nimic impotriva la cei care o fac atita timp cit au un respect fata de cei care nu o fac. Respectiv aplaud legile care interzic fumatul in locuri publice. Am ramas socata sa vad cum o familie, fetita (cred ca avea vreo 15 ani), mama si bunica, toate 3 stateau si fumau. Sau si mai rau, copil micut de citeva luni in brate la mama care fumeaza. N-o sa tin acum lectii de moralitatea insa daca nu-ti pasa de sanatatea ta trebuie macar sa-ti piese de cea a copilului tau care fumeaza pasiv datorita tie. In fine subiecutul acesta cred ca va creea controverse de aceea nu mai zic nimic.
Pentru ca ne-am cazat intr-o pensiune vis-a-vis de Baile Felix am profitat de ocazie sa le incercam si noi. Se zice ca contin ape termale, eu personal n-am simtit nici un efect insa parintii s-au bucurat mai ceva ca cei mici de citeva zile la strand. Oamenii foarte amabili iar preturile mi-au parut destul de accesibile, cu mult mai ieftin decit in MD.

pensiunea in care am stat
vederea de la balconul nostru
in apaele termale
 Am mers si cu metroul in Oradea, am nimerit chiar cu de cel nou :)

Iata si un view de la balconul apartamentului cumnatei. Ceea ce m-a uimit e faptul ca sunt foarte multe biserici in Oradea. Am mers la la "Ciuperca" la inceput am crezut ca trebui sa fie vre-o ciuperca mare cind colo era un restaurant cu asa nume, si se afla pe un virf de del de unde puteai sa vezi tot orasul. Pentru ca am mers noaptea se vedeau doar luminite.
orasul noaptea
Am mers si la Lotus mall. Ma apucase pe mine pofta de sushi si am intrebat unde putem minca si au zis ca la mall. Ei bine va zic ca am mincat cele mai oribile sushi de pina acum. Si pe linga toate erau foarte scumpe.
 

Pentru ca in Oradea am mers la nunta la cumnata mea am avut ocazia sa participam si la o petrecere in stil romanesc sa-i zic eu. Cei drept mirii au optat pentru o varianta moderna cu DJ, fara ca lumea sa vorbeasca la microfon. Muzica a fost mai mult pentru astia tineri, insa toata lumea s-a distrat si a fost vesel. Si iarasi ce nu mi-a placut a fost faptul ca se fuma in local. Eu personal ieseam afara sa mai trag o gura de aer curat pentru ca fumul de tigara ma sufoca. Cred ca plaminii mei au fumat in seara ceea cit pentru toti anii mei pina acum. Un lucru ce mi-a parut interesant la nunta a fost ca s-a servit ciorba. Noi suntem obisnuiti cu nuntile din MD unde mesele sunt pline, farfurii peste farfurii, iar aici fiecare persoana in parte a avut portia sa si au fost cred ca vreo 5 feluri de mincare iar asta e mai mult decit destul. Ciorba insa a fost cireasa de pe tort, a fost destul de placut sa maninci si ceva lichid dupa atitea carnuri:)
cu mama
am incercat buchetul miresei
foarte frumoase detalii


lipsea covorul rosu :)
 Ce sa mai zic, degraba cred ca nu mai merg in Oradea - 15 ore cu autobusul te fac sa te gindesti de 3 ori inainte sa te pornesti. Mai repede am ajuns din Canada cu avionul in MD decit din Chisinau in Oradea. Insa a fost o experienta placuta mai ales ca am petrecut acest timp cu oamenii dragi.

Comments

  1. avem prieteni la caransebes ,oleaca mai la vale de oradea. cand mergeam la ei ,frate ,ne ingrasam in doua zile . asa e pe acolo,servesc si cate doua feluri principale la o masa iar la desert ,mori mancand .
    frumoase amintiri si voi sunteti frumosi .

    ReplyDelete
  2. o mica rectificare,ai confundat tramvaiul cu metroul:)

    ReplyDelete

Post a Comment