Prima casa in Canada - Partea 2


Credeam ca atunci cind ne intoarcem din vacanta vom fi proprietari de casa...dar n-a fost sa fie. Deci sa va zic mai pe lung. Cu citeva zile inainte sa mergem in vacanta am mai vazut citeva case. Doua din ele ne-au cazut tronc la inima si am decis sa facem primele oferte...nu odata (nu avem nevoie de 2 case), ci pe rind.
Un motiv din care cred ca nu am luat casele a fost acela ca aceste case erau in bid situation, adica ce au facut ei e ceea ca aceptau mai multe oferte odata si astfel alegeau ce le convine lor. Daca casa este buna si te gindesti ca poti sa iai un pret mai bun pe ea, o stragie buna de vinzare e anume sa faci un fel de auction pe casa.
Cei drept poti si in cazul cind casa e mai vai de capul ei sa aplici aceasta tehnica, ceea ce au facut si stapinii de la o alta casa care noua ne placuse. Deci, casa se afla intr-o zona foarte bune. A fost plasata cu un pret mult mai jos decit casele din zona si au zis din timp ca nu accepta oferte pina la o data anumita si au cerut 48 de ore ca sa poata sa tina oferta pina iti dau un raspuns. Practic cistigau 2 zile in care puteau sa primeasca si alte oferte si ei sa aiba de unde alege. Cumparatorii, si noi printre ei, normal ca am pus oferta mai mare decit pretul cerut de ei, chiar daca casa necisita putin TLC(tender, loving, care), s-a oferit mai mult din cauza locatiei. Noi am pierdut acesta casa pentru ca altii care au oferit exact cit si noi, nu au inclus in oferta inspectia casei. Ce mai este si asta o sa intrebati? Ei bine..inainte sa cumperi o casa, fie e chiar si noua, trebuie sa chemi o persoana specializata care o sa verifice starea casei...de la acoperis pina la temelie. Iti zice ce e bine, ce e rau si deja tu decizi daca vrei sa cumperi sau nu.
De multe ori datorita inspectiei poti anula oferta. Adica, atunci cind pui oferta este conditionata si anume din motivul ca inspectia sa fie facuta si daca ceva nu iti place atunci poti sa anulezi, fara aceasta conditie in oferta e greu sa anulezi in caz ce ceva nu-ti place mai tirziu. Si uite asa...se mai gasesc oameni care vor ceva cu orice pret, in plus ei au oferit si data de mutare foarte rapida. In cazul nostru ideal e 2 luni ca sa facem closing
Prima casa la care am facut oferta arata perfect, doar ca trebuiau ferestrele schimbate peste un an doi iar asta costa cam in jur de 10K, din acest motiv noi am oferit cu 10 mii mai putin la suma ceruta de ei. Si iarasi, pentru ca s-au gasit mai multi doritori, sau gasit oameni care au platit cu 1 mie mai mult la suma ceruta si astfel am ramas noi fara ea.
Case mai sunt si se zice ca Aprilie e sezonul cind incep a aparea cele mai multe case, deci vinam in fiece zi ce apare nou si speram ca degraba va aparea si cuibusorul nostru de nebunii.
Degraba va povestesc in imagini vacanta din Cuba!

Comments