Citeva sfaturi daca vizitati Ottawa


Ottawa este orasul care se afla pe lista de vizitat a multor turisti. Fie ca e primavara, vara, toamna sau iarna, mereu se gaseste ceva de facut aici. Da, nu e Ottawa cel mai atractiv oras pentru turisiti, dar la sigur merita de vizitat odata in viata.
Pentru ca traiesc aici deja de 3 ani, cunosc orasul destul de binisor, asa ca am decis sa va ofer citeva sfaturi pentru cei care planuiesc sa viziteze capitala Canadei.

1.Parcare - In Ottawa, majoritatea locurilor publice de parcare sunt gratuite dupa ora 5:30 or 7pm. Desigur trebuie sa fiti atenti la semne dar in downtown cam majoritatea scriu ca trebuie sa platesti de luni pina vineri de la ora 7am pina la ora 5:30pm, respectiv, daca e dupa ultima ora e gratuit. In weekend parcarea e gratuita la World Exchange Plaza. Aceasta plaza se afla la doar 2 blocuri de parlament, deci daca vizitati Ottawa in weekend, parcati acolo si mergeti 2 blocuri pe jos. Exista 2 intrari in parcarea de la Plaza: Met­calfe & Albert si Queen & Met­calfe.
 2. Parlamentul Canadei - da, stiu, asta e primul loc turistic unde se avinta fiecare. Daca veniti la parlament nu ezitati sa intrati inauntru. Exista zilnic turul parlmentului (in ambele limbi) si cel mai important e GRATUIT. Puteti sa luati ascensorul si sa va urcati  la Peace Tower de unde o sa aveti o panorama frumoasa a orasului.
3. Biciclete. Daca vizitati Ottawa in orice sezon, inafara de iarna, sunteti buni pe bicicleta, nu vreti sa obositi mergind pe jos, Ottawa va ofera o varientate de rute pentru biciclisti. Desigur ca sunt si servicii de luare in rent a bicicletelor in caz ca nu veniti cu a voastra personala. O metoda foarte buna de explorarea a orasuilui fiind pe 2 roti.
4. Byward Mar­ket - zona unde o sa intilnesti cei mai multi turisiti pentru ca e localizata exact in centru, linga parlament si linga Rideau Centre pentru iubitorii de shopping. Mie imi place foarte mult Byward Mar­ket, doar ca daca doriti sa mancati ceva, e bine sa alegeti alte zone pentru ca aici e totul scump. Cei drept unicul loc care il recomand, ieftin si gustos e La Bottega. Un magazin mic italian care ofera si sandwichuri proaspete unde iti alegi singur ingredientele. Pretul e unul destul de bun, cam $6 pentru un sandwich destul de mare.
5. Alte zone de vizitat - In Ottawa exista citeva zone unde nu traiesc oameni saraci:) si mereu este ceva frumos de vazut/mincat. Zone gen Glebe, Westboro sau Little Italy sunt foarte intrebate. Deasemenea Bank Street si Chinatown merita de vizitat. Aici o sa gasesti o multime de restaurante, magazine etc. Noi des mergem in Little Italy, o strada plina cu restaurante Italienesti iar preferatul nostru e Pub Italia. Iar pentru un sandwich ieftin si gustos, mergeti la Dirienzo's (sa nu va speriati de "local", ginditi-va  doar ca o sa manincati cel mai gustos sandwich pentru doar $5)
6. Muzee - In caz ca nimeriti intr-o zi ploioasa si doriti sa vizitati ceva muzee, Ottawa va ofera si aceasta posibilitate. Incepind cu Canadian War Museum si finisind cu Muzeul de istorie sau cel de Natura. Galeria de arta a Canadei, deasemenea e un loc bun de vizitat pentru iubitorii de arta. Majoritatea muzeelor sunt gratuite in fiecare joi de la ora 5 seara.
7. Transportul public - Pentru cei care vor sa exploreze orasul cu transportul public, verificati orarul la OCtranspo.
8. Ottawa Tourism este situl udne puteti gasi foarte multa informatie despre ce se intimpla in Ottawa, unde sa stati, sa mancati sau sa vizitati.
P.S. Da-ti de stire cind ajungeti aici, mi-ar face placere sa cunosc citi mai multi concetateni.

Comments

  1. Multumiri pentru relatari. Am mai fost, dar ne place sa revenim macar o data pe an. Am parcat gratuit de cate ori am mers dar e bine de stiut si locul despre care vorbesti.

    ReplyDelete

Post a Comment